Over ons

Over IBDFit

Als IBD behandelaars merken we dat mensen met IBD niet uitsluitend klachten van hun darmen hebben, maar ook klachten als vermoeidheid kunnen ervaren. Andere patiënten vinden het moeilijk de ziekte te accepteren, voelen zich somber en trekken zich terug.

Beweging is goed voor de gezondheid!

Wetenschappelijk bewezen

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat mensen zich door beweging beter voelen en een hogere kwaliteit van leven ervaren. Klachten van vermoeidheid en somberheid verminderen. Daarnaast krijgen patiënten meer grip op hun ziekte en blijken wandelgroepen dikwijls te leiden tot uitbreiding van kennissen en vrienden met eenzelfde aandoening (lotgenoten).

Positieve effecten

Het ontmoeten van anderen met IBD kan ook verdere positieve effecten hebben op de acceptatie van ziekte en kan deelname in de maatschappij bevorderen. Ervaring leert inmiddels dat bewegingsprojecten zoals IBD Fit er toe leiden dat men na 16 weken wandelen blijft afspreken om actief bezig te blijven. Zo wordt bewegen een gewoonte met alle positieve effecten van dien.

Wandeltraject IBDFit

Deze kennis heeft er bij ons toe geleid om voor IBD patiënten het wandelproject IBD Fit op te zetten, een wandelchallenge van 16 weken, waarbij er elke week een uur gewandeld wordt in een groep met aanwezigheid van IBD zorgprofessionals en een sportcoach.


Onze locaties

IBD Fit zal gaan starten op 1 locatie. We hopen dat het project dermate aanslaat dat we op termijn ook op andere locaties in Nederland vergelijkbare projecten kunnen opstarten. Mocht je ergens anders in Nederland wonen en interesse hebben in een vergelijkbaar project als IBD Fit dan kun je met de organisatie contact opnemen op ibdfit@asz.nl. Uiteraard ben je ook welkom om mee te wandelen in Rotterdam, ook al ben je hier niet woonachtig of onder behandeling in een van de ziekenhuizen in deze regio.

sportpark Dordrecht - IBDFit

Voordelen

Het deelnemen aan een wandelgroep levert veel op, niet alleen voor jezelf maar je kunt ook andere patiënten tot hulp zijn door hen een luisterend oor te bieden of misschien wel een goede sportpartner te worden. Schrijf je laagdrempelig in op deze website. Graag tot ziens!